e-Dot besteedt veel zorg aan haar netwerk en hardware. Onze servers staan in het KPN/XS4all DC2 datacenter te Amsterdam. Per verbinding hebben onze servers de beschikking over ruim 150 peeringpartners. Daarnaast is onze derde nameserver geplaatst in een datacenter in Dallas, Texas in de Verenigde Staten, dit om een optimale fallback te verzorgen voor onze DNS.

Ook zijn er meerdere transit verbindingen met een totale capaciteit van 400 Mbit. Door dit grote aantal verbindingen kunnen wij zelfs wanneer een transitprovider uitvalt nog steeds hoge snelheden garanderen. Doordat wij de gegevens uit onze nameservers redundant opslaan over verschillende datacentra en continenten, kunnen wij altijd garanderen dat bij uitval van een server of datacentrum de overige nameservers blijven werken.

Alle servers zijn uitgerust met Raid, indien een harde schijf uitvalt draait het systeem gewoon door op een tweede harde schijf die zich continu "spiegelt" aan de eerste. Desondanks maken wij back-ups van alle servers, een kostenloze service voor onze klanten. Alle servers werken met Linux met cPanel en worden strikt up-to-date gehouden volgens de laatste stabiele versies betreffende Apache, PHP, mySQL, Perl etc.

Waar kunnen we u over informeren?
Sitemap · Een overzicht van alle beschikbare pagina's en informatie
Referenties · Enkele websites van klanten van e-Dot (zie ook portfolio)
FAQ · Veel gestelde pre-sales vragen over onze diensten
Terminologie · Betekenis van (technische) termen gerelateerd aan e-Dot
e-Dot · Informatie over e-Dot en onze aanpak

Netwerk

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.